Vacansoleil Website
Hun werk Web development

Vacansoleil – partnerschap met een ambitieuze vakantiespecialist

By on november 13, 2017

Dinsdag 7 november was een spannende dag. Een zeer groot Vacansoleil project ‘ging live’. Dagen, weken, maanden van hard werk, van bedenken, bouwen, testen, fixen, weggooien en opnieuw doen werden afgesloten met de implementatie op productie. Een nieuwe boekingstraat, een nieuwe basisadministratie en een andere manier van informatie uitwisselen tussen systemen. Lef en ambitie kan Vacansoleil dus niet worden ontzegd: het hart, het bloedvatenstelsel en de longen van het digitale Vacansoleil worden allemaal in één keer vernieuwd. En het ging goed. Door de grote inzet van heel veel specialisten en een groot vertrouwen op alle niveaus in de organisatie.

Vacansoleil

In 1969 besluit Dr. Ir. Frans Backers na een geslaagde gezinsvakantie het roer om te gooien en om van campingvakanties zijn levenswerk te maken. De eerste stap werd gezet met caravanverhuur op een camping in de Côte d’Azur. In de afgelopen 48 jaar is het familiebedrijf uitgegroeid tot Europees marktleider in luxe campingvakanties. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Italië, Hongarije, Polen, Engeland en Ierland. Vacansoleil verzorgt jaarlijks ruim 130.000 vakanties op meer dan 500 campings in 16 Europese landen. De missie van Vacansoleil luidt als volgt: ‘Wij bezorgen al onze internationale gasten de best mogelijke campingvakantie; hiermee dragen we bij aan het laten uitkomen van kleine en grote dromen.’ Vacansoleil Camping Holidays is een onderdeel van Backers Beheer B.V., het bedrijf van Wim Backers.

Partners

De samenwerking tussen Vacansoleil en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe laat zich omschrijven als intens, flexibel en hoogwaardig. Een bijzondere relatie, die beide partijen als ‘partnerschap’ kwalificeren. Toen Vacansoleil zich ruim drie jaar geleden tot Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe wendde was de vraag om de migratie van de bestaande website naar een nieuw Django-platform te realiseren. Aan deze vraag naar de uitvoering van een project werd al snel de vraag naar de omscholing van de eigen Vacansoleil medewerkers toegevoegd. We leidden eerst de bestaande ontwikkelaars op in Python en Django en in een latere fase ook nieuwe medewerkers.

Ontwikkelaars van Vacansoleil en ontwikkelaars van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe werken nu samen in projecten. Aan het doorontwikkelen van de webomgeving, aan het bouwen van nieuwe functionaliteiten en aan het beheer en onderhoud van de complexe digitale e-commerce omgeving waarmee Vacansoleil zijn klanten tegenwoordig bedient. Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe levert kennis en flexibele capaciteit, op maat, zodat Vacansoleil zijn doelstellingen kan halen. En meer.

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN