Hun werk inspiratie

The making of the micro:bit Pong Lichtwand Almere

By on juni 26, 2019

Voor De Nieuwe Bibliotheek in Almere kreeg Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe de opdracht om een interactieve lichtwand te realiseren. Deze opdracht omvatte twee onderdelen: Installatie van de lichtwand waarop middels bewegingssensoren met beweging ‘getekend’ kan worden en de mogelijkheid om middels micro:bit de lichtwand aan te sturen. 

De interactieve lichtinstallatie was al eerder gebouwd voor het UMCG in Groningen. In deze making of… beschrijven we de nieuwe aspecten: het besturen van de interactieve lichtinstallatie middels de micro:bit. Hierbij kozen we voor het aloude welbekende multiplayer spel pong, dat zich goed leent om op een scherm met lage resolutie gespeeld te worden. De micro:bit biedt o.a. een visuele programmeertaal waarmee door kinderen vanaf 7 jaar geprogrammeerd kan worden.

Lees hier het artikel.

Deze innovatieve led installatie is gerealiseerd door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek Almere en gefinancierd door het Innovatiefonds Bibliotheekfunctie Flevoland.

 

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN