Events Homepage

Store of the future – Let’s Gro Inspiratiefestival

By on oktober 13, 2015

De winkel van de toekomst? Het is een veelbesproken onderwerp. Want bestaat de fysieke winkel straks nog wel? Met de sterke hoeveelheid opkomende online initiatieven wordt het bestaan van de etalages in het straatbeeld bedreigd.

Het antwoord, volgens ons? Nee: de fysieke winkel bestaat straks niet meer. Nou ja, niet meer in de huidige vorm. Als winkels willen blijven bestaan, zullen ze in actie moeten komen en innovatieve oplossingen moeten omarmen. Moeilijk? Nee. Want er gebeurt genoeg op dat gebied.

Tijdens het Groningse stadsinnovatiefestival Let’s GRO zal Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe een aantal van deze innovatieve ideeën presenteren en toelichten. Heel geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in mooie oplossingen die bijvoorbeeld interactie met klanten in een fysieke winkel verbeteren of die online en offline op een slimme manier combineren. Want het verdwijnen van etalages en fysieke winkels uit het (Groningse) straatbeeld is zonde, toch?

The Store of the Future: John Terra van Q&A Research & Consultancy spreekt over de Store of the Future, hét retail innovation lab van Nederland. In deze winkel kunnen retailers hun nieuwe diensten uittesten op echt winkelend publiek. Onder andere: Virtual Reality, tracking, interactieve schappen en etalages. Zie ook: The Store of the Future

Een robot in de winkel? Ja! Wichert Akkerman spreekt over een robot die hij ontwikkelde om kledingadvies te geven. Hij toont aan dat je niet alleen online kunt communiceren met de klant maar ook offline en instore. De robot is zélf is er ook! Zie dit filmpje.

Spiksplinternieuwe start-up: Michiel Vos en Han Jongstra presenteren deze middag een nieuwe online dienst waarmee consumenten direct kunnen zien welke lokale, fysieke winkels een door hun gezocht product verkopen. Hiervoor is een volledig nieuwe infrastructuur ontwikkeld die producenten, retailers en consumenten op eenvoudige wijze informatie met elkaar laat uitwisselen.

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN