Homepage Hun werk Web development

Verantwoord internetten door Veiliginternetten.nl

By on augustus 30, 2017

Veiliginternetten.nl lanceerde vorige week een nieuwe campagne, om iedereen te informeren over wat je allemaal ‘deelt’ als je online gaat. Want wist je dat je een heel kruimelspoor aan informatie achterlaat als je online bent? Je leest er meer over op de nieuwe campagnepagina van Veiliginternetten.nl, die ontworpen is door het strategisch ontwerpbureau Fabrique en die technisch wordt onderhouden door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.

Veiliginternetten.nl

Veiliginternetten.nl is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Ze vinden er tips hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunt doen en laten op sociale media, en ze vinden er uitleg over hoe zij kinderen helpen veilig online te zijn. De website is er zowel voor particulieren als voor bedrijven.

De website is in 2016 ruim 1 miljoen keer bezocht, in 2015 was dat nog 800.000 keer. Ondernemers kunnen gratis in een aantal eenvoudige stappen een wettelijk verplichte privacyverklaring maken. Veel bezochte pagina’s op veiliginternetten.nl gaan onder meer over je computer beschermen tegen botnets, hoe je de browsegeschiedenis wist, waar je een nepmail kan melden en hoe je je smartphone beveiligt. Er zijn instructiefilmpjes ontwikkeld waardoor het beheren van de instellingen op je computer, tablet, smartphone en sociale media duidelijk in beeld worden gebracht. Een website dus, waar iedereen wat van kan leren, ongeacht je leeftijd, professie of mate van digitaal werken. En super toegankelijk.

Trots

De nieuwe campagnepagina is één van de projecten die in een zeer prettige samenwerking tussen Veiliginternetten.nl, Fabrique en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is gerealiseerd. Het geeft Veiliginternetten.nl de mogelijkheid om betere campagnes te draaien, zoals deze allereerste met gebruik van de vernieuwde techniek.

Ook werd besloten tot het ontwikkelen van een nieuwe videopagina. Een mooie nieuwe feature, die het mogelijk maakt om zowel consumenten als zakelijke bezoekers sneller en beter te informeren op het gebied van veilig gebruik van het internet.

Samenwerking

Al ruim een jaar werken de drie partijen constructief en efficiënt samen aan het vernieuwen en verbeteren van de website, zowel op functioneel als op technisch vlak.

Jaarlijks onderzoekt Fabrique de site op gebruikerservaring: is het gebruik van de site eenvoudig, is informatie makkelijk vindbaar, wat is de klantwaardering?

Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe zorgt voor het technisch bij de tijd houden van de site: voor een site met de naam ‘veiliginternetten.nl’ is het op tijd bijwerken van de gebruikte software en het nemen van adequate beveiligingsmaatregelen natuurlijk topprioriteit.

Veiliginternetten.nl bedenkt tenslotte de communicatiestrategie voor de website, voert deze uit (zowel on- als offline) en is verantwoordelijk voor het beheer van de website. Zij plaatsen de informatieteksten en de uitlegfilmpjes, voeren de campagnes en bepalen de thema’s.

De samenwerking tussen Fabrique en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is zo aanvullend dat er inmiddels meerdere projecten op deze manier worden ondersteund: het creatieve ontwerpbrein van Fabrique combineert erg goed met de innovatieve techspecialisten van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN