Homepage Hun werk

Startsein ontwikkeling NPO pitch webapplicatie

By on mei 31, 2017

Workflowmanagement voor de NPO

In april zijn de handtekeningen gezet om van start te gaan met de ontwikkeling van de online pitchmodule voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe won de best value aanbesteding die de NPO had uitgeschreven en toonde daarmee aan de beste partij te zijn voor de NPO om dit workflow management systeem te ontwikkelen.

Frans Klein namens de NPO en Jacob Klaassen namens Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe bezegelden met de ondertekening de soepel verlopen aanbestedingsprocedure voor NPO Pitch, waarbij Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe hoge ogen gooide met zeer goede scores.

Brievenbus

NPO Pitch is de nieuwe digitale brievenbus, waar omroepen en producenten vanaf 1 september hun programmavoorstellen kunnen indienen. Nu komen de voorstellen vaak op verschillende plekken bij de NPO binnen. Maar sinds de Mediawet het mogelijk maakt voor externe producenten om rechtstreeks programma’s bij de NPO te pitchen, is een voorziening nodig om deze groeiende stroom ideeën en voorstellen in goede banen te leiden.

Transparant

De module gaat voorzien in een duidelijk en transparant proces voor omroepen en producenten. Voor de NPO is het een tool om de beoordeling en het beheer van voorstellen efficiënt te kunnen doen. Behalve voor het pitchen zal de module ook voor het intekenen van programma’s worden ingezet.

De pitchmodule krijgt vanaf 1 september een duidelijke plek op de vernieuwde corporate site van de NPO. Ook de vernieuwing van deze site vindt plaats in het kader van de externe openheid van de NPO.

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN