inspiratie

Kinderen programmeren lampjes kerstboom

By on november 17, 2016

Op vrijdag 9 december 2016 werden de lichtjes van de kerstboom op de Grote Markt ontstoken. Dit jaar waren het bijzondere lichtjes: je kon ze programmeren! Meer dan 100 basisschoolleerlingen leerden programmeren in dit Startup Kid project in samenwerking met SKSG.

In een speciale kersteditie van de workshop ‘Programmeren van een Arduino’ werkten de kinderen een aantal opdrachten door, zodat ze uiteindelijk klaar waren voor het echte werk: het programmeren van de Groninger kerstboomlampjes.

De programmeerlessen werden onder andere gegeven bij Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en SKSG. De pedagogisch medewerkers van SKSG hebben hiervoor een speciale training gevolgd. De kinderen maakten uiteindelijk hun eigen ‘lichtshow’ tijdens ‘de finale’: een middag programmeren bij Startup Kid.

Met dit project dragen Startup Kid en haar partners bij aan het stimuleren van technisch onderwijs voor kinderen. We willen kinderen enthousiast maken over de techniek van nu en van de nabije toekomst en ze stimuleren om voortdurend nieuwsgierig te zijn.

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN