Homepage Hun werk inspiratie

Interactieve lichtwand voor Beatrix Kinderziekenhuis (UMCG) in gebruik genomen

By on september 9, 2017

Donderdag 7 september is de interactieve lichtinstallatie officieel in gebruik genomen door manager bedrijfsvoering van Beatrix Kinderziekenhuis en tevens bestuurslid van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, de heer Goos Knol en Jacob Klaassen van Goldmund, Wyldebeast en Wunderliebe. De installatie bestaat uit een wand van 8 bij 5 meter, waarop 2000 lampjes worden gespannen. Door gebruik te maken van Kinect bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. Met zijn 40m2 oppervlakte is dit één van de grootste interactieve installaties in zijn soort. De installatie is als cadeau voor het 125 jarige bestaan van het kinderziekenhuis aangeboden door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.​

Er is gelijktijdig een campagne opgestart om geld in te zamelen voor de financiering van projecten waarmee het verblijf van het kind in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk gemaakt kan worden. Mensen die dit initiatief een warm hart toedragen kunnen voor € 5,- een lampje adopteren via de donatie-website van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Inmiddels zijn er al ruim 1000 lampjes ‘verkocht’. De wens is dat snel de overige 1000 lampjes worden geadopteerd.

Dit project wordt met vol enthousiasme ondersteund door IBM Client Innovation Center Benelux, Vacansoleil, Spindle, Van der Meer Accountants en De Zwarte Hond.

 

 

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN