Homepage Hun werk inspiratie

Interactieve lichtinstallatie voor De Nieuwe Bibliotheek Almere

By on september 28, 2018

De Nieuwe Bibliotheek Almere (DNB) en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe hebben gezamenlijk een interactieve lichtwand ontwikkeld waarmee kinderen leren programmeren. Het doel van het project is de ontwikkeling van een workshop programmeren voor (basis)scholieren waarbij de kinderen de basisvaardigheden van programmeren bijgebracht worden. Het einddoel van deze workshop is het programmeren van een lampjes scherm met 1800 individueel programmeerbare lampjes die in de hal van De Nieuwe Bibliotheek  in Almere is opgehangen. Dit scherm van 40m2 inspireert niet alleen de kinderen die deelnemen aan de workshop maar ook alle bezoekers aan de bibliotheek of voorbijgangers op het Stadhuisplein. In het scherm worden bewegingssensoren gemonteerd waarmee voorbijgangers de lampjes op het scherm kunnen ‘toveren’.

Voor de ontwikkeling van de workshop wordt gebruik gemaakt van een micr0:bit. Kinderen leren deze micro:bit programmeren tijdens de workshop. Als laatste opdracht programmeren ze een game waarbij het spel kan worden gespeeld op de lichtwand. De micro:bit dient hierbij als game controller. De spelers kunnen tegen elkaar spelen op dit reusachtige scherm van 40M2.

Dit project is gefinancierd vanuit het Innovatiefonds Bibliotheekfunctie Flevoland. Volgens de adviescommissie is het project innovatief en vernieuwend voor de functie van de bibliotheek. Het is schaalbaar voor de Provincie Flevoland en is een goed voorbeeld van samenwerking tussen het publiek en privaat domein.

Eerder ontwikkelde Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe  een interactieve lichtwand voor Beatrix Kinderziekenhuis (UMCG) en een de programmeerbare kerstboomverlichting voor de Gemeente Groningen.

 

Wilt u meer weten over deze project nee dan contact met ons op via info@gw20e.com of bel ons op 050-7001929.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN