inspiratie

Dream painting. Brain on Art conference Valencia

By on september 14, 2017

Van 10 tot en met 13 Oktober vond de Brain on Art Conference on Mobile Brain-Body Imaging and the Neuroscience of Art, Innovation and Creativity plaats in het historische Hotel Balneario Las Arenas in Valencia. Kenneth Veldman en Sven van der Burg, software developers van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, bezochten de conferentie. Het congres bracht wetenschappers, kunstenaars, engineers en software developers met tal van achtergronden samen voor een kruisbestuiving tussen neurowetenschap en kunst.

De onderwerpen van de lezingen verschilden van hoe schilders als Henri Matisse en Claude Monet gebruik maken van: hoe de netwerken van hersencellen in onze visuele cortex werken om een esthetisch doel te behalen tot hoe kunst kan bijdragen aan het verbeteren van fysieke en mentale gezondheid van gezonde mensen alsmede mensen met psychische aandoening of dementie. Naast de lezingen waren er een drietal performances van kunstenaars die gebruik maakten van onder andere vibratiefeedback op de huid, Brain-Machine-Interfaces, en lichaams tracking technologie.

Parallel aan het congres vond een hackathon plaats waarin interdisciplinaire teams tegen elkaar streden om in korte tijd een prototype in elkaar te zetten. Kenneth Veldman en zijn team bouwden voor hun project ‘EEG del Sol’ een prototype ge3Dprinte EEG headset die bevestigd kan worden aan je (zonne-)bril. Zij wonnen hiervoor de prijs voor ‘most innovative design’. Sven van der Burg en zijn team maakten een prototype app waarmee een gebruiker wakker wordt met een ‘Song of the day’ gebaseerd op hersengolven gemeten tijdens slaap en een grafische visualisatie van deze hersenactiviteit in de stijl van Van Gogh. Met dit project wonnen zij de 2e prijs.

Kortom, het was een gaaf congres waar we veel inspiratie en kennis van mee terug hebben genomen.

<resentatie DREAM PAINTING, Discover the song and artwork of your dreams by Lindsay Esola, Jesus Cruz, Sven van der Burg

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN