Events

Django Girls Amsterdam

By on juni 23, 2015

Op 6 juni jl. organiseerde Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe in samenwerking met Django Girls Amsterdam een ééndaagse workshop programmeren voor vrouwen onder de naam Django Girls.

Django Girls is een wereldwijde beweging die van mening is dat de IT-industrie in grote mate zal profiteren van het interesseren van meer vrouwen in technologie. Zij willen je de gelegenheid geven om te leren hoe te programmeren. De workshop is gratis en het biedt een geweldige kans om te beginnen met programmeren in een vriendelijke omgeving. Tijdens dit event leren vrouwen -jong, oud, creativelingen, ondernemers en huismanagers- zonder enkele programmeer-ervaring binnen 1 dag programmeren. Met dit event maken we technologie toegankelijk door hen simpele tools en resources te laten ontwikkelen.

Het succes van de events is te meten aan de belangstelling die we krijgen. In totaal hebben zich bijna 100 vrouwen aangemeld. Na afloop zijn er veel deelnemers die contact met elkaar houden. Ze streven ernaar om zich verder te ontwikkelen, meer te leren over programmeren en werken met elkaar samen. De follow-ups worden tevens door ons gefaciliteerd. Een voorbeeld is het groepje meiden van Girls who like code. Maandelijks komen ze op het kantoor van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe bijeen.
In de nabije toekomst zullen we weer een nieuwe Django Girls organiseren. So, if you are a woman, be invited to sign in. Het volgende DjangGirls event is op 19 september in Groningen. Zie djangogirls.org/groningen.
TAG
GERELATEERDE BERICHTEN