inspiratie

Coding4xmas

By on december 25, 2017

Op 22 en 23 december organiseerde Startup Kid Coding4xmas. Ruim 100 kinderen kwamen naar het Grand Theatre in Groningen om te leren programmeren met de micro:bit. De kinderen en ook hun ouders kwamen zo vlak voor de kerst in grote getale naar de sfeervol ingerichte zaal van het Grand Theatre. De kinderen leerden niet alleen hoe ze de micro:bit konden programmeren maar deden ook inspiratie op bij de vele voorbeelden van Pauline Maas, bekend van Codeklas. De meeste kinderen namen de micro:bit mee naar huis, waarmee zij in de kerstvakantie verder de wereld van programmeren en robotica kunnen ontdekken.

De micro:bit is een minicomputertje van 4 bij 5 cm. Hij is in 2015 ontwikkeld op initiatief van de BBC om kinderen in aanraking te brengen met technisch knutselen. In de UK is hij inmiddels aan meer dan 1 miljoen 11-jarigen uitgedeeld. Vanaf eind 2017 wordt de micro:bit ook op scholen in Nederland gebruikt.

Coding4xmas is een initiatief van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en wordt mede mogelijk gemaakt door het Grand Theatre en Groningen: City of Talent.

 

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN