Homepage inspiratie Uncategorized

Cinekid MediaLab toont één van de eerste games voor de Hololens

By on november 17, 2016
In het MediaLab van Cinekid, het film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd, tonen kunstenaars van over de hele wereld het nieuwste werk op het gebied van mediakunst, gericht op kinderen. Dit jaar heeft het festival een innovatieve primeur: Hololems. Dit is één van de eerste games die speciaal ontwikkeld is om met de door Microsoft ontwikkelde Hololens te spelen. De game is gemaakt door het Canadese Globacore en het Nederlandse tech bureau Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Van 15 tot 21 oktober is de game te bekijken èn te spelen tijdens het Cinekid Festival op de Westergasfabriek in Amsterdam. 
Lemmingen lopen door je woonkamer
De in 2015 door Microsoft geïntroduceerde Hololens biedt de gebruiker een ervaring van mixed reality. Door de bril nemen dragers de werkelijke omgeving waar, waar bovenop een virtuele wereld ‘gemapped’ wordt. Zo vloeien de werkelijke en virtuele wereld in elkaar over. In Hololems wordt de bril voor het eerst gebruikt om te gamen. De titel van het spel is een samenvoeging van de namen Hololens en Lemmings, de klassieke game uit 1991. Net als in het origineel dient de gebruiker zoveel mogelijk lemmingen naar een veilige plek te brengen. Alleen lopen de lemmingen niet door een labyrint, maar door de eigen woonkamer. Met zijn stem geeft de gebruiker opdrachten aan de wezens.
Cinekid MediaLab biedt makers unieke kans tot experiment
Voor het in Groningen en Amsterdam gevestigde bureau Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is de samenwerking met Cinekid niet nieuw. Ze werkten eerder samen in het programma Startup Kid, waarbij kinderen vanaf zeven jaar enthousiast worden gemaakt voor techniek. De Hololens is volgens de makers de volgende stap in het samensmelten van verschillende (virtuele) werelden. Tijdens het ontwikkelen van Hololems werd de techniek verder verkend. “Cinekid heeft ons een bijzonder platform geboden om te experimenteren met installaties die passen binnen een sociaalpedagogische context. Juist kinderen zijn een interessante doelgroep omdat zij zich nieuwe technologieën eenvoudig eigen maken. Ook van het werken met Globacore – die eerder voor Cinekid de installatie Paperboy ontwikkelde – hebben we veel geleerd.” Aldus Jacob Klaassen namens Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.
 
Toekomst van Hololens
De eerste test van Hololems tijdens het Canadese festival We are Wearables in Toronto is goed verlopen. Of de game na Cinekid verder ontwikkeld gaat worden, wordt nog onderzocht. Klaassen: “Vanwege de aanschafkosten van de Hololens zal deze vooralsnog vooral gebruikt worden in de professionele omgeving van bijvoorbeeld ingenieurs of chirurgen, die bij het uitoefenen van hun werkzaamheden extra informatie kunnen projecteren op het object waarmee ze werken. Tegelijkertijd biedt de Hololens de gebruiker een unieke, draadloze ervaring die veel verder gaat dan VR. Dus als de reacties tijdens Cinekid positief zijn, gaan we zeker verder!”

TAG
GERELATEERDE BERICHTEN